Zabijte rakovinotvorné buňky detoxikačním nápojem. Stačí dát vše do mixéru a za minutu máte hotovo

Pokud máte rádi okurky a svěží nápoje, tak je tento recept přesně pro vás. Je lehký na přípravu, skoro nic nestojí, a navíc má blahodárné účinky na vaše zdraví.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

S horkými letními dny přirozeně přichází touha po studených a osvěžujících nápojích. Bez nich by se to prostě neobešlo. Proč se ale omezovat na klasické limonády, když si můžete doma vytvořit něco speciálního? Pokud máte okurku, tak ji vytáhněte z lednice a s chutí do díla, výsledek vás určitě příjemně překvapí.

Udělejte něco dobrého pro svůj imunitní systém

Jak už je vám určitě jasné, jedná se o limonádu z okurek, která je potěšením pro chuťové buňky, a zároveň je velmi snadná na přípravu. Co ale tuší jen málokdo je, že vám její pravidelné pití může pomoci v boji proti rakovině. Je to díky tomu, že citrusové plody, které tento nápoj také obsahuje, jsou dobrým zdrojem flavonoidů, tedy fytochemikálií, které jsou účinné při léčbě rakoviny.

iZdroj fotografie: Freepik

Flavonoidy zabraňují tvoření zánětu a růstu nádorů. Zároveň pomáhají posílit celkový imunitní systém a zvyšují produkci detoxikačních enzymů v těle. Okurky obsahují vlákninu, vitamín K a asi 90 % vody, což je v těchto letních měsících více než užitečné.

Jak si domácí okurkovou limonádu připravit?

Za tento úžasný recept je možno vděčit Lise Zoberman, dietoložce v Kellogg Cancer Center společnosti NorthShore.

Budete potřebovat:

  • Dvě okurky, které si nasekáte nahrubo
  • Čtyři čerstvé limetky, ze kterých vymačkáte šťávu
  • Jeden hrníček listů čerstvé máty
  • Jeden šálek vody
  • Volitelně můžete dochutit jednou až dvěma lžícemi agávového sirupu, cukrem nebo přidat citron, záleží na vašich preferencích
  • Mixér
  • Sítko na cedění

Vezměte okurku, limetkovou šťávu, většinu mátových listů (zhruba jednu čtvrtinu si ponechejte stranou), vodu, sladidla dle vaší chuti a vše dejte do mixéru. Ten zapněte a mixujte tak dlouho, dokud se všechny ingredience nespojí.

iZdroj fotografie: Freepik

Následně pomocí sítka celý obsah přeceďte do džbánku. A abyste měli jistotu, že váš nápoj bude plný šťávy, dužinu přes sítko ještě pořádně zatlačte, dokud ji úplně nevymačkáte. Následně přidejte led, dozdobte zbytkem máty a máte hotovo. Dobrou chuť!

Zdroj: Northshore

Diskuze Vstoupit do diskuze
50 lidí právě čte
Zobrazit další články