Zázračné potraviny, které dokáží zachránit život a přitom stojí pár korun. Bojují proti rakovině a slouží jako prevence

Jezte ty správné potraviny a naplňte tělo potřebnými antikarcinogenními látkami. Můžete tak významně snížit pravděpodobnost rozvoje rakoviny.

i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

Na internetu se nachází spousta nepravdivých informací, a to hlavně o zdraví. Jak ale můžeme naleznout spolehlivé informace o výživě, která souvisí s rakovinou? My jsme pro vás sepsali spolehlivá fakta o potravinách, které bojují proti rakovině. Tyto informace jsou podloženy výzkumem z autoritativních zdrojů. A o které potraviny se tedy jedná?

Ovoce a zelenina

Pokud do svého jídelníčku často zařazujete ovoce a zeleninu, můžete tím předcházet vzniku rakoviny tlustého střeva. Je třeba jíst aspoň pět kusů ovoce nebo zeleniny denně, aby to mělo ten správný účinek. Samozřejmě, že jíst ovoce a zeleninu je celkově prospěšné pro vaše zdraví.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Rajčata

Rajčata obsahují velké množství lykopenu, což je látka, která nabízí ochranu před rakovinou prostaty. A to hlavně u těch, kdo konzumují rajčata ve větším množství. Zejména muži nad 50 let by se měli tohoto doporučení držet, protože v právě v tomto věku se zvyšuje riziko rakoviny prostaty.

Česnek

Česnek je asi nejznámější koření. Jídlům dodává skvělou chuť, ale je také antikarcinogenní. Stejně jako cibule nebo šalotka snižuje riziko rakoviny žaludku. Česnek také chrání před rakovinou střev. Do každého slaného obědu je možné alespoň malé množství česneku přidat, takže s ním rozhodně nešetřete.

iZdroj fotografie: Depositphotos

Citrusové plody

Výzkum dokázal, že příjem citrusových plodů může snížit riziko rakoviny jícnu a rakoviny žaludku. Abyste měli jistotu, že vám citrusy nechybí, přidejte si do čaje nebo do vody plátky citronu a na snídani si udělejte džus z pomerančů nebo grepů.

Mrkev

Říká se, že když budete konzumovat hodně mrkve, zlepší se vám zrak. To sice není pravda, ale existují důkazy, že mrkev může snížit riziko rakoviny děložního čípku. Jelikož mrkev obsahuje velké množství vitamínu A, vlákniny a antioxidantů, dokáže minimalizovat také pravděpodobnost vzniku rakoviny tlustého střeva.

iZdroj fotografie: Unsplash

Celozrnné výrobky

Další existující důkazy potvrzují, že konzumace celozrnných výrobků pomáhá chránit před určitými druhy rakoviny. Celozrnné potraviny obsahují hodně vlákniny, nejlepší je špalda, žito a oves. Je také všeobecně známo, že obiloviny zlepšují trávení a snižují hladinu cholesterolu.

Zdroj: Aetnainternational

Diskuze Vstoupit do diskuze
105 lidí právě čte
Zobrazit další články