Dieta s borščem sice nepatří, co se týče přípravy, k nejsnadnějším dietám, ale určitě se ta námaha vyplatí. Rozhodně vás nečeká žádné utrpení. Kromě jedení boršče.
Hubnutí se zdá jako zapeklitý úkol, hlavně při záplavě diet, které můžete všude kolem sebe vidět. Některé se tváří zdravě, jiné rozumně a jiné už na první pohled vypadají spíš nebezpečně než přínosně. Podle jedné teorie by hlavním účelem diety nemělo být hubnutí, ale vyplavování toxinů z těla pomocí vlákniny. Přesně to nakonec podpoří ono vytoužené hubnutí. Jako stvořený je pro hubnutí boršč.
Jak připravit polévku
Nejprve si připravte boršč podle receptu, který vaše tělo detoxikuje a rozhýbe metabolismus.
Co budete potřebovat?
- 2-3 polévkové lžíce rostlinného oleje
- 1 cibuli
- 1 menší celer
- 1 mrkev
- 1 papriku
- 1 menší zelí nebo půl větší hlávky
- 1 cuketu
- 1 menší červenou řepu
- půl šálku klíčků
- 2-3 polévkové lžíce rajčatového protlaku
- vodu
- podle chuti sůl, pepř a zelenou petrželku
Postup přípravy:
- Nejprve si všechnu zeleninu omyjte a očistěte. Cibuli, celer, mrkev a červenou řepu nakrájejte na tenčí plátky, případně nastrouhejte.
- Dejte zeleninu osmažit na olej.
- Jakmile se lehce opeče, přidejte rajčatový protlak.
- Zelí, papriku a cuketu nakrájejte a přidejte k zelenině.
- Vše zalijte vodou.
- Přidejte sůl, pepř, případně petrželku podle vlastní chuti.
- Až bude všechno uvařené, pomixujte ji mixérem na krém.
- Ochutnejte, případně dochuťte a podávejte s trochou smetany.
Týden hubnutí s borščem
- První den jezte zdravý boršč. Povoleno je dále pouze ovoce, k pití jen voda, káva a čaj bez cukru a mléka.
- Druhý den jezte kromě boršče navíc i ostatní zeleninu, kromě fazolí. K večeři si můžete dát pečené brambory. Boršče jezte do sytosti.
- Třetí den smíte jíst kromě boršče veškerou zeleninu a ovoce, vynechejte ale brambory a banány.
- Čtvrtý den se bude odehrávat ve znamení mléka, které si můžete dopřát po celý den, klidně i jako součást kávy nebo čaje. Boršč k jídlu je samozřejmostí, plus velké množství ovoce a zeleniny.
- Pátý den si dejte půst. Najezte se do sytosti jen jednou během dne – samozřejmě boršče. Dát si k němu můžete vařené libové hovězí nebo kuřecí maso. Máte-li hlad, strčte si do úst rajče.
- Šestý den se po dni půstu můžete s chutí vrhnout na hovězí a kuřecí maso. Musí být vařené nebo dušené. Jídelníček si ozvláštněte listovou zeleninou.
- Sedmý den si skutečně dáte do nosu. Dejte si talíř vařené rýže a čerstvou ovocnou šťávu. Smíte i mléko. A alespoň jednou za den si ještě dejte boršč, i když už ho asi nemůžete ani vidět. Zavřete oči a přemozte se, pro hubnutí se musí trpět.
Až vás omrzí boršč, vyzkoušejte okurkovou vodu. Na hubnutí je to skvělý prostředek.