Česnek patří k darům přírody s nejsilnějším účinkem na zdraví. Není divu, že ho předkové používali jako léčebnou kúru, kterou můžete využít i dnes.
Hledáte-li způsob, jak zůstat dlouho fit a zachovat si při tom dobré mozkové funkce, vyzkoušejte tinkturu na bázi česneku. Je to lidový zázrak, který pomůže při ateroskleróze, ztrátě sluchu, chronické únavě, při špatném trávení i při snížení mozkové aktivity. Česnek se od nepaměti používá v lidovém léčitelství, i dnes jsou jeho účinky skutečně efektivní.
Recept na tinkturu
Co budete potřebovat pro přípravu?
- 350 gramů česneku
- a půl litru alkoholu o síle 96 %.
Postup přípravy receptu:
- Česnek jemně nakrájejte nožem nebo rozdrťte v dřevěné desce. Nikdy nepoužívejte lis nebo struhadlo.
- Smíchejte česnek s alkoholem.
- Směs umístěte na tmavé místo na 10 dní.
- Po deseti dnech přefiltrujte a nechte samotnou tekutinu stát ve tmě dalších 10 dní.
Aplikace a dávkování:
- První den si dejte 1 kapku ráno, 2 kapky v poledne a 3 kapky večer.
- Druhý den musíte vypít 3 kapky ráno, 4 kapky v poledne a 5 kapek večer.
- Třetí den 5 kapek ráno, 6 kapek v poledne a 7 kapek večer.
- Čtvrtý den 7 kapek ráno, 8 kapek v poledne, 9 kapek večer.
- Pátý den 10 kapek ráno, 11 kapek v poledne a 12 kapek večer.
- Šestý den 15 kapek ráno, 14 kapek v poledne a 13 kapek večer.
- Od sedmého dne snižujte kapky po jedné stejným postupem, dokud nebude desátý den léčby k večeři jen jedna kapka.
- Jedenáctý den zřeďte 25 kapek tinktury jednou polévkovou lžící mléka. Takto užívejte třikrát denně až do spotřebování tinktury.
Na co dát pozor
Tinktura je velmi silná, proto by se tato léčebná kúra neměla opakovat dříve než po pěti letech. Tinkturu nesmí užívat lidé s překyselením žaludku, se zánětem žaludku, žaludečními vředy a nízkým tlakem. Pokud si nejste jistí, zda je pro vás vhodná, poraďte se s lékařem.
Zjistěte o jeho schopnostech více. Obyčejný česnek pomůže na vysoký tlak, sníží cholesterol a je považován za přírodní antibiotikum. Umí toho ještě víc, a to je důvodem, proč je oblíbenou položkou v lidových receptech.