Tato česneková tinktura je starobylý léčivý recept vytvořený buddhistickými mnichy z Tibetu. Pomáhá na nespočet onemocnění a připravíte si ji snadno sami.
Tibetská česneková tinktura vznikla již před 2 500 lety jako mocný prostředek k léčbě mnoha onemocnění. O prospěšnosti každodenní konzumace syrového česneku se není třeba dlouze rozepisovat, protože je to jedna z nejznámějších léčivých potravin, které existují. Tinktura vám poskytne další způsob, jak si v krátké době užít blahodárných účinků česneku, navíc ji připravíte snadno doma.
Tibetská česneková tinktura má mnoho potenciálních přínosů
Česnek se používá při řadě neduhů i vážných onemocnění již odnepaměti. Mnoho těchto přínosů potvrdila i moderní věda. Studie opakovaně ukazují jeho pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, prevenci i léčbu mnoha vážných onemocnění, jako je rakovina, metabolické poruchy, krevní tlak a cukrovka. Česneková tinktura však může pomoci i s dalšími problémy:
- odstraňuje nahromaděné tukové zásoby v těle
- pomáhá snižovat množství LDL (špatného) cholesterolu a zároveň zvyšuje HDL (dobrý) cholesterol
- snižuje hladinu triglyceridů v krvi
- pomáhá předcházet vzniku trombózy
- snižuje krevní tlak
- čistí a zlepšuje funkci jater
- zlepšuje funkci ledvin a pomáhá v boji proti zadržování tekutin v těle
- pomáhá zlepšovat krevní oběh
- posiluje imunitní systém a posiluje obranyschopnost
Po česnekové tinktuře můžete sáhnout i v případě, že vás trápí:
- zánět vedlejších nosních dutin
- srdeční onemocnění
- bolesti hlavy
- obezita
- artritida, osteoartritida či revmatismus
- gastritida
- hemoroidy
- problémy se sluchem či zrakem
- arterioskleróza
Návod na přípravu tibetské česnekové tinktury
Jak název napovídá, hlavní složkou tinktury je česnek. Dále budete potřebovat alkohol, a to ideálně 70 % (určený k vnitřní spotřebě). Z důvodu obsahu alkoholu, tinktura není samozřejmě vhodná pro děti.
Příprava
Prolisujte 350 g česneku (ideálně v bio kvalitě). Česnek můžete také nastrouhat, nakrájet na plátky nebo nasekat nadrobno. Česnek vložte do uzavíratelné nádoby a přelijte 250 ml alkoholu. Uzavřete a nechte v lednici odpočívat po dobu 10 až 14 dnů. Poté sceďte a tekutinu uložte na další dva dny do lednice. Poté je tinktura připravena k použití. Tinkturu uchovávejte v lednici a dávkujte pipetou (kapátkem).
Použití
Dávkování zvyšujte postupně, tělo si musí na přísun česneku zvyknout. První den užijte jednu kapku ráno, dvě kapky odpoledne a tři večer. Druhý den zvyšte každou dávku o jednu kapku (tedy dvě ráno, tři odpoledne a čtyři večer). Další den navýšíte dávkování opět o jednu kapku. Takto stále zvyšujete, až do 7 kapek ráno, 8 odpoledne a 9 večer. Poté již dávky nezvyšujte, maximální denní dávka je 25 kapek.