Dejte sbohem břišnímu tuku, hravě si s ním poradí obyčejné ovoce za pár kaček

Sušené švestky v sobě mají mnoho živin, které tělo potřebuje, aby se nedostalo do stavu podvýživy. Nemají ale mnoho kalorií, takže vám snahy o hubnutí nepokazí.

Žena měřící si obvod pasu v kuchyni i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Břicho patří mezi nejproblémovější oblasti, co se odstraňování tuku týče. Kromě toho, že nadměrný tuk ovlivňuje nepříznivě vzhled, dokáže způsobit některá poměrně vážná onemocnění. Dobrá zpráva je, že se s tím dá něco dělat. Ale musíte chtít. Fyzická aktivita je alfa a omega, podpořit se dá přírodními metodami, jako je například ovocný džus.

Džus ze sušených švestek

Sušené švestky představují bohatý zdroj živin pro vaše tělo a zároveň pomáhají zrychlovat metabolismus a podporovat rychlejší spalování tuku, jak potvrzuje také web Healthline. Dalšího pomocníka na hubnutí jsme představili na JakZdravě ve starším článku.

Recept na švestkový nápoj

Co budete potřebovat?

  • 100 gramů sušených švestek
  • a 1 litr čisté vody.
Sušené švestky v misce iZdroj fotografie: Freepik
Sušené švestky v sobě obsahují důležité živiny, vitamíny a minerály. Mají také hodně vlákniny.

Postup přípravy receptu:

  1. Švestky s vodou dejte do láhve a uzavřete.
  2. Nechte ji v lednici celý týden.
  3. Po týdnu otevřete a můžete začít konzumovat.

Aplikace a dávkování:

Každé ráno vypijte sklenici nápoje na lačný žaludek.

4 případy, ve kterých vám pomůže voda s citronem – jedním z nich je hubnutí

Účinky sušených švestek na zdraví

Jak dokládá WebMD, švestky jsou bohaté na vlákninu, která podporuje trávení a očistu střev. Obsahují velké množství antioxidantů, které pomáhají v prevenci proti chronickým nemocem a proti rakovině. Navíc jsou sušené švestky vhodné pro diabetiky, protože pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi. Mají nízký obsah tuků, sodíku a cukrů, takže jsou ideální při hubnutí. O dalších přínosech sušených švestek psala naše redakce již dříve.

Jaké přírodní nápoje pijete pro podporu hubnutí vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články