Lidové směsi nejsou náhražkou odborné léčby. Než se do nich pustíte, je lepší zkonzultovat vše s lékařem, který zná váš zdravotní stav, abyste si ještě víc neuškodili.
Podle některých zdrojů jsou některé potraviny dostatečně léčivé na to, abyste jejich konzumací dokázali zabránit vzniku rakoviny. Jedná se převážně o bylinky, zeleninu a ovoce a jejich antioxidační schopnosti. Tím, že chrání buňky před poškozením, dokážou také snižovat riziko vzniku rakoviny. Podle lidového léčitelství je právě tato směs to nejlepší, co můžete vyzkoušet.
Protirakovinná směs
Co budete potřebovat?
- 12 stroužků česneku,
- 1 kg medu,
- 15 citronů,
- 400 g pšeničné trávy
- a 400 g jader vlašských ořechů.
Postup přípravy receptu:
- Nejprve si připravte pšeničnou trávu. (Jedná se o první listy naklíčené pšenice, které neobsahují lepek.) Vložte pšeničnou trávu do skleněné nádoby a naplňte ji do poloviny vodou. Nechte stát 24 hodin, přičemž po 12 hodinách vyměňte vodu za čistou. Poté vodu opět vypusťte. Pšeničná tráva je tak připravena k použití.
- Očistěte a rozdrťte česnek.
- Nasekejte jádra vlašských ořechů a smíchejte s česnekem a pšeničnou trávou. Přidejte citronovou šťávu a med. Dobře promíchejte, aby vám vznikla homogenní hmota.
- Takto připravenou směs dejte do sklenic a nechte přes noc v lednici odstát.
Aplikace a dávkování směsi:
Směs se doporučuje užívat každý den. Doporučená dávka jsou dvě polévkové lžíce třikrát denně. Směs zabraňuje množení rakovinných buněk a pomáhá těm zdravým v regeneraci. Tato směs se dá používat i při jiných onemocněních, protože podporuje imunitní systém. Na JakZdravě najdete i další přírodní recepty, jak podpořit imunitní systém.
Česnek a citrony – jejich účinky potvrdila věda
Podle webu Healthline protizánětlivé a antibiotické účinky česneku dokonce potvrdili vědci. Jeho vliv na imunitní systém je nezanedbatelný, proto se často doporučuje proti nachlazení jako prevence a během nachlazení pro rychlejší uzdravení. Česnek nesedne ale každému, jak psala naše redakce dříve. Oproti tomu citrony jsou zásobárnou vitamínu C a antioxidantů, které pomáhají chránit buňky před oxidačním stresem, jak potvrzuje také dietetička Helen West.