Silné přírodní antibiotikum: Během 24 hodin zabije všechny bakterie i nemoci

Antibiotická léčba je pro tělo zátěž. Léky mají vedlejší účinky a často vedou k nerovnováze bakterií ve střevech. S přírodními antibiotiky se dá tomuto problému elegantně vyhnout.

Med a kurkuma i Zdroj fotografie: Freepik
                   

I přírodní antibiotika mohou být stejně silná jako ta syntetická. Navíc nezpůsobují nežádoucí účinky. Tento recept o dvou složkách si poradí se všemi bakteriemi i původci nemocí, na které si jen vzpomenete. Jedná se o med a kurkumu.

Dva silné přírodní léky

Med patří na samý vrchol přírodní lékárny. Kromě jeho antibiotických účinků působí protizánětlivě a pomáhá v hojení drobných ran a popálenin, jak dokládá web Healthline. Společně s kurkumou zlepšuje trávení a podporuje správné složení bakteriální mikroflóry ve vašich střevech. Med se řadí právem mezi super potraviny. O jeho složení a využití psala naše redakce ve starším článku.

Kurkumin je silně protizánětlivá složka obsažená v kurkumě. Je bohatá na antioxidanty a má pozitivní vliv na nervový systém a zdraví mozku. Podle webu WebMD by kurkuma mohla být pomocníkem v boji proti Azheimerově demenci, pro tlumení nepříjemných příznaků premenstruačního syndromu a pro úlevu od depresí. V případě depresí mohou pomoci také rajčata. O tomto zajímavém faktu jsme již na JakZdravě informovali, dokonce i o tom, kolik rajčat byste měli sníst.

Kurkumový prášek v bílé misce iZdroj fotografie: Pixabay
Kurkuma má silné protizánětlivé vlastnosti. Ve spojení s medem vytvoří antibiotikum.

Recept na antibiotikum

Co budete potřebovat?

  • 100 gramů medu
  • a 1 polévkovou lžíci kurkumy.

Postup přípravy receptu:

  1. Smíchejte obě složky a pečlivě míchejte.
  2. Výslednou homogenní směs vložte do skleněné nádoby.
  3. Nechte zchladnout v lednici.

Vytvořte si doma přírodní antibiotika

Aplikace a dávkování:

První den jezte půl čajové lžičky každou hodinu. Druhý den jezte půl čajové lžičky každé dvě hodiny. Třetí den stačí užít půl čajové lžičky třikrát denně. Nepolykejte ihned, ale nechte chvíli rozpustit v ústech. Pokud vám směs nechutná, můžete si ji přidat do mléka nebo čaje. Nepřidávejte ale do vroucího nápoje, protože byste si jinak zničili léčivé složky obsažené v medu. Vždy počkejte, až nápoj trochu vystydne.

Jaké přírodní antibiotikum používáte pravidelně vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
137 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články