Naléhavé: Kdo si v poslední době zakoupil toto kuřecí maso, musí ho okamžitě vyhodit, je zkažené

Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) se vydala na kontrolu do kroměřížského Albertu. A nestačila se divit. Kontrolované maso zapáchalo a neslo známky kažení.

kuřecí maso i Zdroj fotografie: iStock
                   

Není týdne aby Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) nevydala nějaké důrazné varování před nebezpečnými potravinami. Tentokrát se jedná o vyloženě zkažené kuřecí maso. Kontrola sice proběhla již před nějakou dobou, ale vzhledem k tomu, že mnoho lidí kupuje maso do zásoby a uchovává jej v mrazáku i několik měsíců, není vyloučeno, že inkriminovaná kuřecí stehna stále máte doma.

Zkontrolujte maso v mrazáku

Bohužel to není poprvé, kdy vás na JakZdravě varujeme před nebezpečným kuřecím masem, prodávaným v některém z velkých obchodních řetězců. Tentokrát SZPI kontrolovala maso v Albertu v Kroměříži, konkrétně na adrese Oskol 3711/26. Podle zjištění, které Státní zemědělská a potravinářská inspekce publikovala na svém webu PotravinyNaPranýři je výrobek „Kuřecí stehna celá“ zcela nevyhovující.  

Výrobek, jehož šarže nese označení L: 422450554 a datum použitelnosti je 12.01.2024, byl prodáván v plastových vaničkách se zatavenou vrchní fólií. Každé balení obsahovalo 0,883 kg tohoto pochybného produktu. Výrobcem je opět firma RABBIT Trhový Štěpánov a.s., sídlící v České republice.

kuřecí stehna iZdroj fotografie: Depositphotos
Kuřecí maso je oblíbenou potravinou. Ne vždy je však vhodné ke konzumaci.

Maso vraťte zpět do obchodu nebo ho vyhoďte

Kontroly neprokázaly žádné nesrovnalosti v teplotách skladování, ani nebylo zjištěno, že by produkt měl prošlé datum použitelnosti. Nicméně, varování se týká zápachu, který indikuje, že potravina je zkažená. Konzumace těchto kuřecích stehen tak může ohrozit zdraví a způsobit potravinové infekce. SZPI proto důrazně doporučuje, aby lidé, kteří si tato kuřecí stehna zakoupili a dali je zamrazit, celé balení vyhodili, či vrátili zpět d obchodu.

Jíst, či nejíst kuřecí maso? Ty nejdůležitější informace před námi obchodní řetězce tají

Tato situace je opětovným připomenutím jak pro výrobce, tak pro spotřebitele. SZPI opět ukázala, že nestrpí prodej šizených či zdravotně závadných potravin a pro spotřebitele je to varování, že mají kontrolovat nejen etikety, ale i produkty samotné.

Jak nakládáte s čerstvě zakoupenými, ale závadnými, potravinami?

Diskuze Vstoupit do diskuze
66 lidí právě čte
Autor článku

Klára Sladká

Zobrazit další články