Domácí lék ze dvou surovin: Vyplaví toxiny i chemikálie lusknutím prstů

Zbavte se nahromaděných toxinů raz dva pomocí tohoto jednoduchého receptu. Při pravidelném používání navíc posílí i vaše srdce a vypne pleť.

ovesné vločky i Zdroj fotografie: Depositphotos
                   

V dnešní době se v potravinářském průmyslu používá velké množství přídatných látek, jako jsou různé zvýrazňovače chuti a chemické konzervanty. Výhodou je, že potraviny vydrží skutečně o mnoho déle, bohužel však mohou i negativně ovlivnit zdraví. Ovesná kúra, kterou vám dnes představíme, slibuje, že tělo od chemikálií a toxinů z potravin vyčistí.

Chemikáliím se dnes již nevyhnete

Přídatné látky jsou u průmyslově zpracovaných potravin již prakticky nevyhnutelné. Mnohé z nich mají své důvodné opodstatnění a potravinu vlastně obohacují, přispívají totiž k zachování výživových hodnot potravin, jejich trvanlivanlivosti či barvy. Do potravin se přidávají i vitamíny a antioxidanty, které tělo potřebuje.

Odborníci ze Státní potravinové inspekce na webu SZPI vysvětlují, že pro použití přídatných látek musí existovat pádný důvod a jejich množství je přísně regulované. Výrobce by jich tedy neměl použít více, než je povolené množství. Problémem je jednak to, že někteří výrobci limity opakovaně překračují či používají látky, které povolené nejsou. Pokud pak inspekce takovou potravinu objeví, stáhne ji z trhu, mnohdy však takto nesprávně upravené potraviny sítem proklouznou a na pultech obchodů se stále objevují.

Nejlepší čistič střev na světě, ale jen málokdo si ho dnes pamatuje. Levný, přírodní a pro toxiny naprosto likvidační

Problematické mohou být i nezpracované potraviny

Překračování limitů a používání nepovolených látek v potravinách je jedna věc, problém však mohou představovat i potraviny, které upravované nejsou. Zde hraje velkou roli znečištění životního prostředí, kdy do sebe potraviny při růstu absorbují látky ze svého okolí. V tomto ohledu jsou nebezpečné obzvláště těžké kovy, jako je rtuť, olovo či arsen, které se mohou hromadit v těle a ovlivňovat chování, pozornost a učení.

Abyste množství těchto škodlivin minimalizovali, snažte se jíst co možná nejrozmanitější stravu, vybírat kvalitní nezpracované potraviny a zpracované potraviny od ověřených výrobců. Čas od času si také dopřejte přírodní detoxikační kúru.

oves v dlaních iZdroj fotografie: Pixabay
K přípravě ovesného nápoje použijte kvalitní oves, ideálně v bio kvalitě

Ovesná detoxikační kúra

Recepty na pročištění organismu jsme na JakZdravě rozebírali již několikrát. Většinou obsahují nějakou obilninu, která čistí střeva a zároveň má množství zdravotních přínosů. Ani dnešní recept nebude výjimkou. Jeho základem je oves, který, jak potvrdily i vědecké výzkumy, přináší tělu až neobyčejně obsáhlé množství zdravotních výhod.

Na přípravu budete potřebovat půl polévkové lžíce ovsa (v bio kvalitě), který přelijete 350 ml převařené vody. Směs nechte přes noc odstát (maximálně 12 hodin) a ráno sceďte. Polovinu ovesné vody vypijte ještě před snídaní a druhou polovinu večer před spaním. Nápoj by se měl konzumovat denně po dobu 2 měsíců. Mezi jednotlivými kúrami byste měli udělat alespoň dvouměsíční přestávku.

Detoxikace celého těla naprosto přirozeně: Diety a klystýry nejsou potřeba, pomůže spánek a pitný režim

Ovesná kúra má mnoho výhod

O výhodách ovsa jsme na JakZdravě také již několikrát psali. Zbaví vás zácpy, sníží hladinu cholesterolu a jako bonus zkrášlí i vaši pleť. Nutriční specialistka Katherine Marengo LDN, R.D. dodává, že oves také zlepšuje zdraví srdce, pomáhá snižovat hladinu cukru v krvi, podporuje hubnutí a může snížit výskyt dětského astmatu. Ovesná kúra vám navíc:

  • pomůže vyčistit játra od toxinů
  • zlepší funkci slinivky břišní
  • posílí nervový systém
  • pomůže předejít onemocnění očí 
  • přispěje k ochraně před rakovinou tlustého střeva

Oves je vhodné zařadit i do běžného jídelníčku, ať už v podobě ovesných kaší k snídani, ovesných sušenek ke svačině či k zahuštění omáček. Pravidelnou konzumací ovsa totiž výrazně podpoříte své celkové zdraví.

Jak se vám ovesná kúra osvědčila?

Diskuze Vstoupit do diskuze
54 lidí právě čte
Autor článku

Klára Sladká

Zobrazit další články