Varování: Pokud jste si nedávno v tomto obchodě koupili kuřecí stehna, vyhoďte je, jsou nebezpečná

Kuřecí stehna z tohoto obchodu mohou představovat nebezpečí pro vaše zdraví. Pokud je máte doma, raději s nimi rychle do koše.

Syrová kuřata i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Na pultech obchodů se čas od času objeví potraviny, které nevyhovují stanoveným specifikům a mohou představovat zdravotní riziko. Příkladem se stala kuřecí stehna celá, která odhalila Státní zemědělská a potravinářská inspekce během klasické kontroly v obchodním řetězci Albert v Kroměříži. Bohužel vyšlo najevo, že nejsou vhodné ke konzumaci a odborníci tak varují každého, kdo je má, aby je vyhodil do koše. 

Zkažená kuřecí stehna 

Pokud jste si nedávno kupovali v obchodě Albert v Kroměříži kuřecí stehna od výrobce RABBIT celá šarže L: 422450554, pak byste je měli co nejrychleji vyndat z ledničky a vyhodit. Důvodem je především skutečnost, že tato potravina neprošla kontrolou Státní zemědělské a potravinářské inspekce, která odhalila jejich riziko vůči lidskému zdraví. Problémem přitom nebyly přítomné bakterie na povrchu masa, ale jeho nepříjemný zápach a známky kažení. 

omývání kuřecího masa iZdroj fotografie: Depositphotos
Inspekce odhalila vadné kusy kuřecích stehen v oblíbeném obchodě

Jakékoli maso či jiná potravina, která jeví známky možného kažení, je dle inspekce považována za nebezpečnou a rozhodně by neměla skončit na talíři. Přesto však kuřecí stehna neměla prošlé datum použitelnosti a zakoupit je mohl naprosto kdokoli. Inspektoři dle serveru PotravinyNaPranyri označili za příčinu problému nevyhovující teploty skladování výrobku a varují každého, kdo ho má doma, aby ho za žádnou cenu nezpracovával.

Bílé pruhy na kuřecích prsou: Mnozí jim nerozumí, předávají nám však důležité informace o kvalitě masa

Rozhodně by neměly skončit na talíři 

Konzumace zkaženého kuřecího masa s sebou nese řadu nebezpečných rizik, jako je zejména nakažení bakteriální infekcí (například salmonelou nebo E. coli). Rovněž se v takovém případě v potravině začíná tvořit řada toxinů, které mohou mít vážný dopad na vaše zdraví a přetěžovat nezbytné orgány ve vašem těle. Na webu JakZdravě jsme také psali o ideální době, po kterou je vhodné nechávat kuřecí maso v ledničce, aby se nezkazilo. 

Jak často jíte kuřecí stehna vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
66 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články