Tibetská česneková tinktura: Vyléčí vše, co vás napadne

Tato česneková tinktura je starobylý léčivý recept vytvořený buddhistickými mnichy z Tibetu. Pomáhá na nespočet onemocnění a připravíte si ji snadno sami.

česneková tinktura i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Tibetská česneková tinktura vznikla již před 2 500 lety jako mocný prostředek k léčbě mnoha onemocnění. O prospěšnosti každodenní konzumace syrového česneku se není třeba dlouze rozepisovat, protože je to jedna z nejznámějších léčivých potravin, které existují. Tinktura vám poskytne další způsob, jak si v krátké době užít blahodárných účinků česneku, navíc ji připravíte snadno doma.

Tibetská česneková tinktura má mnoho potenciálních přínosů

Česnek se používá při řadě neduhů i vážných onemocnění již odnepaměti. Mnoho těchto přínosů potvrdila i moderní věda. Studie opakovaně ukazují jeho pozitivní vliv na kardiovaskulární systém, prevenci i léčbu mnoha vážných onemocnění, jako je rakovina, metabolické poruchy, krevní tlak a cukrovka. Česneková tinktura však může pomoci i s dalšími problémy:  

  • odstraňuje nahromaděné tukové zásoby v těle
  • pomáhá snižovat množství LDL (špatného) cholesterolu a zároveň zvyšuje HDL (dobrý) cholesterol
  • snižuje hladinu triglyceridů v krvi
  • pomáhá předcházet vzniku trombózy
  • snižuje krevní tlak
  • čistí a zlepšuje funkci jater
  • zlepšuje funkci ledvin a pomáhá v boji proti zadržování tekutin v těle
  • pomáhá zlepšovat krevní oběh
  • posiluje imunitní systém a posiluje obranyschopnost

Po česnekové tinktuře můžete sáhnout i v případě, že vás trápí:

  • zánět vedlejších nosních dutin
  • srdeční onemocnění
  • bolesti hlavy
  • obezita
  • artritida, osteoartritida či revmatismus
  • gastritida
  • hemoroidy
  • problémy se sluchem či zrakem
  • arterioskleróza
Česnek a jeho vliv na zdraví i během nachlazení iZdroj fotografie: Freepik
Česnek, přírodní medicína proti mnoha zdravotním komplikacím

Návod na přípravu tibetské česnekové tinktury

Jak název napovídá, hlavní složkou tinktury je česnek. Dále budete potřebovat alkohol, a to ideálně 70 % (určený k vnitřní spotřebě). Z důvodu obsahu alkoholu, tinktura není samozřejmě vhodná pro děti.

Příprava

Prolisujte 350 g česneku (ideálně v bio kvalitě). Česnek můžete také nastrouhat, nakrájet na plátky nebo nasekat nadrobno. Česnek vložte do uzavíratelné nádoby a přelijte 250 ml alkoholu. Uzavřete a nechte v lednici odpočívat po dobu 10 až 14 dnů. Poté sceďte a tekutinu uložte na další dva dny do lednice. Poté je tinktura připravena k použití. Tinkturu uchovávejte v lednici a dávkujte pipetou (kapátkem). 

Použití

Dávkování zvyšujte postupně, tělo si musí na přísun česneku zvyknout. První den užijte jednu kapku ráno, dvě kapky odpoledne a tři večer. Druhý den zvyšte každou dávku o jednu kapku (tedy dvě ráno, tři odpoledne a čtyři večer). Další den navýšíte dávkování opět o jednu kapku. Takto stále zvyšujete, až do 7 kapek ráno, 8 odpoledne a 9 večer. Poté již dávky nezvyšujte, maximální denní dávka je 25 kapek.

Jaké jsou vaše zkušenosti s česnekovou tinkturou?

Zdroj: Zdravě
Diskuze Vstoupit do diskuze
109 lidí právě čte
Autor článku

Klára Sladká

Zobrazit další články