Dejte sbohem břišnímu tuku, hravě si s ním poradí obyčejné ovoce za pár kaček

Sušené švestky v sobě mají mnoho živin, které tělo potřebuje, aby se nedostalo do stavu podvýživy. Nemají ale mnoho kalorií, takže vám snahy o hubnutí nepokazí.

Žena měřící si obvod pasu v kuchyni i Zdroj fotografie: Freepik
                   

Břicho patří mezi nejproblémovější oblasti, co se odstraňování tuku týče. Kromě toho, že nadměrný tuk ovlivňuje nepříznivě vzhled, dokáže způsobit některá poměrně vážná onemocnění. Dobrá zpráva je, že se s tím dá něco dělat. Ale musíte chtít. Fyzická aktivita je alfa a omega, podpořit se dá přírodními metodami, jako je například ovocný džus.

Džus ze sušených švestek

Sušené švestky představují bohatý zdroj živin pro vaše tělo a zároveň pomáhají zrychlovat metabolismus a podporovat rychlejší spalování tuku, jak potvrzuje také web Healthline. Dalšího pomocníka na hubnutí jsme představili na JakZdravě ve starším článku.

Recept na švestkový nápoj

Co budete potřebovat?

  • 100 gramů sušených švestek
  • a 1 litr čisté vody.
Sušené švestky v misce iZdroj fotografie: Freepik
Sušené švestky v sobě obsahují důležité živiny, vitamíny a minerály. Mají také hodně vlákniny.

Postup přípravy receptu:

  1. Švestky s vodou dejte do láhve a uzavřete.
  2. Nechte ji v lednici celý týden.
  3. Po týdnu otevřete a můžete začít konzumovat.

Aplikace a dávkování:

Každé ráno vypijte sklenici nápoje na lačný žaludek.

4 případy, ve kterých vám pomůže voda s citronem – jedním z nich je hubnutí

Účinky sušených švestek na zdraví

Jak dokládá WebMD, švestky jsou bohaté na vlákninu, která podporuje trávení a očistu střev. Obsahují velké množství antioxidantů, které pomáhají v prevenci proti chronickým nemocem a proti rakovině. Navíc jsou sušené švestky vhodné pro diabetiky, protože pomáhají regulovat hladinu cukru v krvi. Mají nízký obsah tuků, sodíku a cukrů, takže jsou ideální při hubnutí. O dalších přínosech sušených švestek psala naše redakce již dříve.

Jaké přírodní nápoje pijete pro podporu hubnutí vy?

Diskuze Vstoupit do diskuze
124 lidí právě čte
Autor článku

Dita Polívková

Zobrazit další články