Starý dobrý česnek: Může pomoci snížit krevní tlak i cholesterol

Léčivý česnek nabízí řadu přínosů pro lidské zdraví. Pokud z něj chcete vytěžit co nejvíce, stačí si připravit správnou tinkturu a v případě potřeby ji použít.

i Zdroj fotografie: Seligne / Creative Commons / CC BY-SA
                   

Česnek je velmi silné přírodní léčivo, které nabízí nespočet živin a účinných složek. Jeho pravidelná konzumace je proto často spojována s řadou zdravotních benefitů, jak potvrzuje dietoložka Kim Chin. Jde například o očistu těla od nahromaděných toxinů, snížení rizika srdečních onemocnění a také podporu trávicího systému. Pokud z něj však chcete vytěžit co nejvíce, je namístě připravit si účinnou tinkturu a tu v případě potřeby aplikovat – její příprava je velmi jednoduchá a vydrží vám po dlouhá léta. 

Stará receptura z léčivého česneku

Tento jedinečný recept na bázi česneku vám pomůže detoxikovat organismus, odstranit infekce, regulovat hladinu cukru a cholesterolu v krvi, posílit imunitní systém a také bojovat proti rakovině. Jeho hlavní složkou je česnek, o kterém je známo, že patří mezi nejmocnější rostliny v přírodě a nabízí nespočet léčivých vlastností – jeho účinky využívali lidé již tisíce let zpět v tradiční medicíně, a to zejména ke zlepšení a udržení svého zdraví. Obzvláště efektivně pak toto přírodní léčivo působí v podobě léčivé tinktury. 

Její příprava je velmi jednoduchá a hotový produkt vám vydrží po dlouhou dobu. Stačí si připravit dvě levné ingredience a již nikdy nebudete muset čelit nepříjemným onemocněním a jiným problémům. Dokáže vyléčit například:  

  • problémy se zrakem,
  • gastritidu, 
  • zánět vedlejších nosních dutin,
  • trombózu,
  • chronické bolesti hlavy a migrény,
  • problémy se sluchem a ušní infekce,
  • revmatismus,
  • ischemii,
  • arteriosklerózu,
  • nadváhu a obezitu,
  • problémy s hemoroidy a trávicím traktem.

Kromě toho při její pravidelné konzumaci zaznamenáte určité změny na svém těle a váš zdravotní stav se mnohokrát zlepší. Stejně tak podpoříte kvalitu svého života, neboť díky česneku: 

  • Spálíte tuky a zhubnete.
  • Zlepšíte svůj krevní oběh.
  • Zlepšíte funkci ledvin a jater.
  • Snížíte tvorbu křečových žil a krevních sraženin.
  • Udržíte svůj krevní tlak na normální hladině.
  • Snížíte hladinu cukru v krvi, triglyceridů a cholesterolu.
  • Detoxikujete své tělo a ochráníte se před zadržováním tekutin.
  • Posílíte svou imunitu a zvýšíte ochranu svého těla.
iZdroj fotografie: Freepik

Recept na jedinečný lék

Pro přípravu česnekového léku budete potřebovat následující ingredience: 

  • 350 gramů syrového česneku a
  • 200–250 mililitrů rumu nebo 95% alkoholu (jen se ujistěte, že neobsahuje benzalkonium chlorid nebo metanol).

Postup je poté již velmi jednoduchý. Česnek nejprve oloupejte a nakrájejte na plátky. Poté jej vložte do sterilizované skleněné nádoby, zalijte ji alkoholem a nechte odležet po dobu 10 dní. Jakmile uplyne stanovený čas, tekutinu sceďte a vraťte zpět do skleněné nádoby – pro zajištění dobrých účinků ji uchovávejte v ledničce a občasně s ní zatřepejte. Co se týče dávkování, můžete ji použít buď v případě potřeby, nebo provádět léčivou kúru: 

  • Den 1: Ráno (1 kapka); v poledne (2 kapky); večer (3 kapky) – smíchejte s 50 mililitry mléka a vypijte.
  • Den 2: Ráno (4 kapky); v poledne (5 kapek); večer (6 kapek).
  • Den 3: Ráno (7 kapek); v poledne (8 kapek); večer (9 kapek).
  • Den 4: Ráno (10 kapek); v poledne (11 kapek); večer (12 kapek).
  • Den 5: Ráno (13 kapek); v poledne (14 kapek); večer (15 kapek).
  • Den 6: Ráno (15 kapek); v poledne (14 kapek); večer (13 kapek). 
  • Den 7: Ráno (12 kapek); v poledne (11 kapek); večer (10 kapek). 
  • Den 8: Ráno (9 kapek); v poledne (8 kapek); večer (7 kapek).
  • Den 9: Ráno (6 kapek); v poledne (5 kapek); večer (4 kapky).
  • Den 10: Ráno (3 kapky); v poledne (2 kapky); večer (1 kapka).

Od 11. dne byste měli užívat 25 kapek třikrát denně. Poté si udělejte pauzu a proces v případě potřeby zopakujte.

Jak se léčivá tinktura osvědčila vám?

Zdroj: Healthline
Diskuze Vstoupit do diskuze
80 lidí právě čte
Autor článku

Lukáš Jírovec

Zobrazit další články