Tinktura ozkoušená časem, která je úspěšná jako antibiotikum i jako pomoc při pokusech o hubnutí. Ke všemu stačí dvě suroviny a připravit si ji zvládne opravdu každý.
Čas vyzkouší a zhodnotí, zda jsou věci dobré a kvalitní a tato tinktura se rozhodně řadí mezi ty věci, které touto zkouškou prošly bez ztráty kytičky. Nejlepší věci bývají často ty nejjednodušší a výjimkou není ani tento recept. Postačí vám pouze dvě ingredience a rázem si připravíte mnoho léků v jednom. Pomůže vám, pokud chcete hubnout, ale také se jedná o jedno z nejsilnějších antibiotik a zároveň máte zajištěno i snížené riziko infarktu či mrtvice. Zkuste to a nebudete litovat.
Časem prověřená tinktura
Někteří rádi říkají, že co je staré je i dobré. S tím nelze vždy zcela souhlasit, ale léty ozkoušené recepty a zároveň domácí léky jsou většinou správnou volbou. O této konkrétní tinktuře se vypráví, že ji lidé používali již od 4.století, ale dlouho byla ukryta a cestu na světlo světa našla zase až kolem 70. let minulého století. Může se pochlubit mnoha kladnými přínosy pro lidské zdraví a za jejím úspěchem stojí česnek.
Česnek nejen pro zdraví
Jedná se o jeden z hlavních přírodních darů a léků. A tudíž není žádným překvapením, že je hlavní součástí tinktury. Patří do party spolu s medvědím česnekem, cibulí či pažitkou a spojuje je nejen chuť. Někteří je milují, jiní je nemusí, ale pěstování není žádná věda a účinky konkrétně česneku jsou fascinující. Za zmínku stojí dezinfekční či protizánětlivé účinky, ale preventivně česnek také působí proti srdečním onemocněním a podporuje imunitní systém.
Česneková tinktura dokáže divy
Právě česnek je klíčovým bodem následujícího jednoduchého receptu. Pro jeho přípravu vám postačí 350 gramů česneku a 200 ml lihu.
Postup
Nejprve si oloupejte připravený česnek, který následně rozmačkejte, aby měl konzistenci kaše. Takto nachystaný česnek dejte do nádoby a zalijte ho lihem. Nádobu uzavřete a dejte ji stranou na tmavé místo na alespoň 10 dní. Po uplynulé době ještě směs přelijte do další nádoby a nechte odstát další 4 dny. Po uplynutí 4 dní je tinktura připravena.
Užívání
Co se dávkování týká, tak jsou hned dva možné způsoby užívání této tinktury. První názor říká, že první den konzumujete 1 kapku ráno, 2 kapky v poledne a 3 kapky večer. A následující den zvýšíte počet kapek o jednu, tudíž ráno si dáte 2 kapky, v poledne 3 kapky a večer 4 kapky. Takto se postupně dávkování zvyšuje až do doby než je dosaženo maximálního počtu 25 kapek.
Druhou možností je užívat první den 2krát 4 kapky, druhý den 2krát 6 kapek, třetí den 2krát 10 kapek a takto zvyšovat po 5 kapkách až do sedmého dne, kdy bude dávkování 2krát 30 kapek. Ve chvíli, kdy v první možnosti dosáhnete 25 kapek a ve druhé 30 kapek, by se měly dávky postupně snižovat. Ideální je tinkturu konzumovat těsně před jídlem, případně vypít 50 ml kefíru či jogurtu při každé dávce.
Zdravotní přínosy tinktury
Tato tinktura se dá využít při mnoha zdravotních potížích. Často je považována za jedno z nejsilnějších a nejúčinnějších přírodních antibiotik vůbec. Kromě toho tento recept uleví i lidem, kteří se snaží zhubnout, jelikož zrychluje metabolismus a pomáhá spalovat uložený tuk. Nejen díky tomuto faktu snižuje pravděpodobnost mrtvice či infarktu. Jako bonus lze uvést pozitivní účinky na posílení imunity. Zkrátka a jednoduše to zkuste, není co ztratit.